Wat maakt het verschil. “Het Pegões terroir”


Het Pegões terroir is gelegen tussen twee natuurreservaten – Het  ‘Tagus estuarium’ in het Noordwesten en het ‘Sado’ in het Zuidwesten – aan de Oost zijde van de Arrabida heuvels en in het Westen van de Alentejo. De Pegões regio heeft een uniek klimaat en unieke grondeigenschappen.

Het klimaat is Mediterraans, het type en de bodem, “Pliocenico van Pegões” genoemd is een zandige ondergrond gevormd door zand dat reeds miljoenen jaren wordt getransporteerd door de rivieren Tagus & Sado. Deze combinatie van klimaat en ondergrond geeft de unieke kenmerken aan de Pegões wijnen.

Wat is Pegões tegenwoordig?

Tegenwoordig is Pegões een modern en competitief wijnbedrijf dat met erkenning in zowel de binnenlandse als de internationale markt. Pegões wijnen werden bekroond met verscheidene prijzen tijdens de belangrijkste internationale wijn concours.

Pegões beslaat een oppervlakte van 90.000 ha wijngaarden en levert een gemiddelde jaarlijkse druivenopbrengst van ongeveer 7.000 ton waarvan 74% rood en 26% wit.
De rode druivenvariëteiten zijn Castelão (94%),  Touriga Nacional, Aragonês, Cabernet Sauvignon en anderen. Voor de witte druiven is de meerderheid Fernão Pires (40%) en Muscat (25%), Tamarez, Arinto, Antão Vaz en Chardonnay.

De wijnmakerij produceert naast een waaier van wijnen ook Eau de Vie en schuimwijnen.

De gehele productie wordt verkocht, zijnde ongeveer 6 miljoen liter waarvan 80% aan de binnenlandse markt en 20% van de productie is voor export bestemd.