Alentejo

Het Zuiden van Portugal is opgedeeld in drie geografische klimaatzones: de boven-Alentejo, de lage-Alentejos en de kust-Alentejo. De wijngaarden van Terras de Alter, de producent van ondermeer de Fado wijnen, zijn gelegen in de boven-Alentejo.

Grote oppervlakten van wijngaarden verschijnen als donkergroene vlakken in het droge landschap dat bestaat uit olijfboom- en kurkplantages. Deze weilanden en bebouwbare gronden worden verlicht door een opvlammende zon die de druiven mooi doet rijpen.

De lokale bevolking die leven op en van deze landschappen van lichte hellingen zijn al eeuwen gekend voor hun eerlijkheid en gastvrijheid en zullen ook iedere bezoeker welkom doen voelen. Hun opmerkelijke lokale gastronomie wordt gedomineerd door de krachtige smaken van de excellente groenten, graangewassen, vruchten, kruiden, olijfolie en vlees, allen afkomstig van de lokale boerderijen.

Wijngaardbedrijven in de Alentejo zijn over het algemeen 5 keer groter dan het Portugees gemiddelde, en vertrekken levensonderhoud voor ongeveer 3.000 boeren, die hun druiven cultiveren in een verscheidenheid van ondergrond types en klimaatzones. Samen brengen zij een aanzienlijke bijdrage tot de landbouweconomie.

Terras de Alter

Terras do Alter is een bedrijf, gelokaliseerd in het Noorden van de Alentejo-streek, kortbij de steden ‘Fronteira’ en ‘Alter do Chão’. De wijngaarden werden aangepland met de technische steun van de ‘Fresno Universiteit’ in Californië, USA. Om de maximale kwaliteit van de druiven boven te halen werden de meest innovatieve irrigatie en wijngaardbehandelingen toegepast.

Onze wijnmaker, Peter Bright, van Australische afkomst, is een specialist in het produceren van nieuwe wereldwijnen en uiteraard Portugese wijnen. De wijnmakerij is gelegen in ‘Fronteira’ en werd gebouwd met de meest moderne uitrustingen, wat continue verbetering mogelijk maakt. Dit is het belangrijkste onderdeel van ons project. Ons doel is het produceren van een ‘Nieuwe Wereldwijn’ in de ‘Oude Wereld van de wijn’.